Om oss

Vi träffades på klin.kemlab på St Görans Barnklinik i Stockholm 1987, där vi stod för provtagningen på alla avdelningar. Vi har sedan dess arbetat tillsammans, bland annat på barnprovtagningen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

I vårt arbete har vi utvecklat en metod och teknik för att förbättra upplevelsen av provtagningen för barn, ungdomar, föräldrar och provtagare.

Den har vi presenterat vid föreläsningar och i en förberedelsebok inför provtagning.

Vi
har också deltagit och visat postrar vid olika nationella och internationella stämmor och konferenser. Två postrar gjordes tillsammans med kollegan Christel Antoft Granwald: "Icketraumatisk blodprovtagning på barn" och "Den lugna och harmoniska provtagningen på spädbarn". För den senare fick vi tre priset för bästa poster vid Vårdstämman 2007. Därefter har vi två gjort postern "Teamarbete vid blodprovtagning på barn". 
 

2007 utnämndes vi till årets biomedicinska analytiker av Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap (IBL). 

2
010 fick vi Vårdförbundets stipendium för förbättringar inom hälsa, vård och omsorg

Efter att ha gått i pension 2011 har Gunnel fortsatt med föreläsningarna och handelsbolaget tillsammans med Riittaleena, som gick i pension 2019.

 

Riittaleena Korkeavuori Kvarnström
Leg. biomedicinsk analytiker.
Har arbetat med blodprovtagning på barn och ungdomar sedan 1969.

Gunnel Sandqvist
Leg. biomedicinsk analytiker och barnskötare.
Har arbetat med barn och ungdomar sedan början av 1970-talet och med blodprovtagning på barn och ungdomar sedan 1987 fram till pensionen 2011.